Obuka za izradu programa za obrazovanje odraslih i monitoring i evaluaciju

Od 27. do 29. jula 2015. godine u Banji Vrućici kod Teslića su održani treninzi za izradu programa za obrazovanje odraslih i monitoring i evaluaciju programa. Treninzi su jedna od aktivnosti projekta «Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici», koji finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Treninge su održali prof. dr Šefika Alibabić i doc. dr Jovan Miljković sa Filozofskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu.

Prva dva dana obuke je prošlo sedamnaest učesnika koji su dobili osnovna znanja o izradi programa za obrazovanje odraslih i o monitoringu. Posljednjeg, trećeg dana obuke, učesnici su podijeljeni u dvije manje grupe, koje su sa predavačima radile na izradi programa za obrazovanje odraslih, odnosno evaluaciju i monitoring.
Učesnici su bili uglavnom predavači/nastavnici iz srednjih škola i drugih akreditovanih ustanova za obrazovanje odraslih. Poželjan kriterijum za polaznike obuke za izradu programa za obrazovanje odraslih bilo je iskustvo u obrazovnoj praksi, dok je za monitoring i evaluaciju ono bilo obavezno. Ovakve i slične obuke će biti praksa i u budućim aktivnostima centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS.