Ciklus treninga za preduzetništvo i obuka za primjenu dekupaž tehnike

U sklopu projekta “Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji finasira Evropska unija, a sprovodi Centar za promociju evropskih vrijednost Europlus realizovan je ciklus treninga za preduzetništvo u Doboju i dvodnevna obuka za prmjenu dekupaž tehnike u Modriči.

Od 21-23. marta realizovan je trening za izradu biznis planova, a od 03-05. aprila 2018. trening za vođenje sopstvenog biznisa (zakonodavstvo i finansije). Treninzi su realizovani s ciljem da se obezbjedi tehnička podrška za samozapošljavanje krajnjih korisnika kroz pružanje osnovnih znanja i vještina neophodnih za pokretanje sopstvenog posla, a za njihovo sprovođenje angažovana je konsultantska kuća Golden Office iz Banja Luke. Tokom prvog treninga polaznici su stekli teorijska i praktična znanja za izradu biznis plana, naučili da odrede ciljeve, poslovne ideje i pravilno analiziraju tržište i konkurenciju, da procijene šta im je neophodno za pokretanje biznisa i šta bi im biznis mogao donijeti. Tokom drugog treninga su dobili osnovna znanja i informacije potrebne da bi registrovali i vodili vlastiti biznis, a koje se odnose na lokalno zakonodavstvo i vođenje finansija. Dobili su i informacije koja im je dokumentacija potrebna za registraciju biznisa, te gdje i kako da traže potrebne informacije. Starosna dob polaznika je od 24 do 52 godine.

Dvodnevna obuka za primjenu dekupaž tehnike realizovana je kroz dvije cjelodnevne radionice u Centru za zdravo starenje Modriča, 26. i 27. aprila 2018. godine. Obuka je organizovana s ciljem promocije važnosti cjeloživotnog učenja za sve starosne dobi. Tokom obuke korisnice su radile na ukrašavanju različitih predmeta, satova, tacni, podmetača, kutija različitog oblika, dekupaž tehnikom koristeći različite motive i šablone. Učestvovalo je jedanaest korisnica Centra starosti od 59 do 76 godina. Radionice je držala trenerica iz Doboja, Marina Simić.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

WP_20180427_002 30594164_1617876208266267_5095930557641618444_n