Dan Evrope 2011.

2011.godine Centar za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i Unija savjeta učenika Doboja (USUD) su u Doboju obilježili Dan Evrope uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u BiH, a u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije BiH.

U sklopu ovog projekta, na prijedlog dobojskih srednjoškolaca, organizovan je tzv. „Sajam ideja“ i manifestacija „Upoznajmo Evropu“. To je podrazumijevalo učešće šest grupa srednjoškolaca iz šest srednjih škola u Doboju na način da napišu i predstave svoju projektnu ideju, te da ih na „sajmu“, predstave donosiocima odluka iz lokalne zajednice. Takođe su tog dana učestvovali u tematskoj igri pod nazivom „Upoznajmo Evropu“ koja je bila edukativno zabavnog karaktera u sklopu obilježavanja Dana Evrope. Ekipe učesnice su bile nagrađene. Kompletna manifestacija je održana 10.05.2011.

Tom prilikom su organizovane i kreativne radionice za najmlađe osnovce, te je postavljen „Zid želja“ u centru grada gdje su građani odgovarali na postavljeno pitanje: „Koja su Vaša očekivanja od Evropske unije (ulaska naše zemlje u EU)?“