Počele obuke po Programu osposobljavanja za plasteničku proizvodnju za nezaposlene u okviru projekta „Obrazovanjem do samozapošljavanja“

Doboj, 16.03.2015.godine

EUROPLUS u saradnji sa Ustanovom za obrazovanje odaslih „Centar za cjeloživotno učenje“ počeo je obuku osposobljavanja za 24 nezaposlena polaznika po Programu osposobljavanja za plasteničku proizvodnju za potrebe realizacije projekta „Obrazovanjem do samozapošljavanja“ koji se sprovodi u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA)“.

Obuku osposobljavanja izvodi Ustanova „Centar za cjeloživotno učenje“ koja je licencirana za izvođenje Programa osposobljavanja za plasteničku proizvodnju od strane Zavoda za obrazovanje odraslih RS.
Program traje 170 školskih časova od čega je 68 časova teorijske i 102 časa praktične nastave, a provodiće se u periodu od marta do septembra mjeseca. Polaznici su podjeljeni u dvije grupe od po 12 polaznika, a nastavu vode dipl.inž.poljoprivrede Aleksandra Karanović i Marinko Janjilović.

Obuka je zvanično počela 16.03.2015. za prvu grupu, a 18.03.2015. godine za drugu grupu. Teorijska nastava se izvodi u učionici Centra za cjeloživotno učenje, a praktična u registrovanom gazdinstvu „Starčević“ u Malom Prnjavoru kod Doboja. Projektom je polaznicima obezbjeđen besplatan prevoz na praktičnu nastavu.

Nakon uspješno savladanog programa osposobljavanja polaznici će steći javnu ispravu „Uvjerenje o osposobljavanju“ koja se upisuje u radnu knjižicu.