Dan poljoprivrede

Dana 29.12.2015. Odjeljenja za poljoprivredu grada Doboja i Centar za promociju evropskih vrijednosti „EUROPLUS“ održali su manifestaciju Dan poljoprivrede“ sa ciljem promocije poljoprivrede i rezultata projektnih aktivnosti.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu grada Doboja Duško Paravac je otvorio manifestaciju najavivši budući rad ovog Odjeljenja.
EUROPLUS je prisutnima prezentovao aktivnosti koje su realizovane u okviru projekta „Obrazovanjem do samozapošljavanja“ ali i rezultate koji si postignuti u okviru realizacije obuka osposobljavanja za plasteničku proizvodnju, formiranja Fonda za podsticaj razvoja poljoprivrede i izrade Akcionog plana za razvoj poljoprivrede grada Doboja.
Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici preduzeća „Agrona“ iz Živinica i „Agromix“ iz Doboja koji su predstavili koncept svoga rada i pozvali prisutne na saradnju.

Inicijativa za realizaciju ove manifestacije je pokrenuta u sklopu projekta „Obrazovanjem do samozapošljavanja“ koji se realizuje u okviru UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).