Podijeljeni certifikati nakon provedenih besplatnih obuka za teško zapošljive osobe u Doboju, Derventi i Modriči

Doboj, Derventa, Modriča, 23. februar 2015. godine

Uz prisustvo predavača u Derventi, Modriči i Doboju podijeljeni su certifikati za ukupno 124 polaznika besplatnih obuka iz grafičkog dizajana, preduzetništva i programa ECDL Start. Obuke su dio aktivnosti projekta «Centar za cjeloživotno učenje», koji finansira Evropska unija, a sufinansira grad Doboj. Podjelu certifikata u Modriči organizovalo je UG «Budućnost», u Derventi UG «BiosPlus», a u Doboju «Europlus».

Obuku ECDL START izveo je Net PRO doo iz Brčkog, a  grafički dizajn ustanova za obrazovanje odraslih «Centar za cjeloživotno učenje». Obuke je od novembra prošle godine pohađalo 54 polaznika iz Doboja, 38 iz Dervente i 32 polaznika iz Modriče. Prolaznost obuka bila je oko 92%, a svega 8% odustalo je ili nije položilo obuke. Od 54 polaznika koji su se obučavali iz informatičke pismenosti, njih 5 je nakon dobijanja certifikata uspjelo da nađe posao.

U okviru projekta «Centar za cjeloživotno učenje» u januaru 2015. godine počela je i obuka iz plasteničke proizvodnje za 11 polaznika, kojima će javno važeća uvjerenja biti podijeljena po završetku obuke, koja  se izvodi se u plastenicima registrovanog gazdinstva «Starčević» iz Malog Prnjavora kod Doboja, a provodi je ustanova  «Centar za cjeloživotno učenje» Doboj, koja je registrovana u sklopu istoimenog projekta,koji finasira Evropska unija. Troje od jedanaest polaznika će u tom gazdinstvu nakon obuke dobiti mogućnost sezonskog rada.

“Sadržaj ovog teksta  je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svg
Ovaj projekat finansira Evropska unija