Provedena obuka za članove lokalnih savjetodavnih tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje grada Doboj i opština Modriča i Derventa

Doboj, 07.07.2015.godine
U Banji Vrućici kod Teslića proteklog vikenda održani su treninzi za članove Lokalnih savjetodavnih tijela (LST) iz Doboja, Dervente i Modriče. Izvođač trodnevne obuke bio je Adidžes centar za Jugoistočnu Evropu, a treninzi su održani na teme: motivacija, timski rad i donošenje odluka i upravljanje vremenom.
Obuku je prošlo četrnaest učesnika, odnosno dva člana projektnog tima i dvanaest članova LST iz Doboja, Dervente i Modriče, koji su pokazali veliki interes za obuku i obrađene teme.
Učesnici su istakli da do sada nisu imali priliku da se upoznaju sa podjelom poslova i donošenjem odluka u timu, te da će im ta i ostala stečena iskustva i znanja pomoći u budućem radu.
Lokalna savjetodavna tijela su model učešća i saradnje lokalnih vlasti, obrazovnog sektora, privrednog sektora, sindikata, udruženja građana i sektora zapošljavanja, s ciljem efikasnijeg praćenja i ostvarivanja obrazovanja odraslih i zapošljavanja lokalnog stanovništva.
Članovi LST rade na izradi lokalnih strategije za obrazovanje odraslih, koje bi trebalo da poprave stanje u toj oblasti.
Provedeni treninzi su jedna od aktivnosti projekta “Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici (EELC)”, koji provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti “Europlus” Doboj, finansira Evropska unija, sufinansira Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

“Sadržaj ovog teksta  je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svgOvaj projekat finansira Evropska unija