Održane obuke za izradu programa za obrazovanje odraslih i evaluaciju i monitoring programa

Doboj, 30. 07.2015.godine

Od 27. do 29. jula 2015. godine u Banji Vrućici kod Teslića su održani treninzi za izradu programa za obrazovanje odraslih i monitoring i evaluaciju programa. Treninzi su jedna od aktivnosti projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici“, koji finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Treninge su održali prof. dr Šefika Alibabić i doc. dr Jovan Miljković sa Filozofskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu.
Prva dva dana obuke je prošlo do sedamnaest učesnika koji su dobili osnovna znanja o izradi programa za obrazovanje odraslih i monitoringu. Posljednjeg, trećeg dana obuke, učesnici su podijeljeni u dvije manje grupe, koje su sa predavačima radile na izradi programa za obrazovanje odraslih, odnosno evaluaciju i monitoring.
Učesnici su bili uglavnom predavači/nastavnici iz srednjih škola i drugih akreditovanih obrazovnih ustanova. Poželjan kriterijum za polaznike obuke za izradu programa za obrazovanje odraslih bilo je iskustvo u obrazovnoj praksi, dok je za monitoring i evaluaciju ono bilo obavezno.

“Sadržaj ovog teksta  je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svgOvaj projekat finansira Evropska unija