Individualni plan mjere za Doboj

Umrežavanjem i saradnjom organizacija koje se bave poboljšanjem položaja teško zapošljivih kategorija sa poslodavcima i predstavnicima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, te uspostavljanjem veza nezaposlenih i poslodavaca na lokalnom nivou, mjera je kojom će u Doboju biti rađeno na poboljšanju položaja teško zapošljivih kategorija.

Mjera je dio ranije potpisanog Sporazuma o saradnji, a provodi se kao dio projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji provodi Europlus iz Doboja, a sa oko 230.000 eura finasira Evropska unija. Uloga Europlusa u provođenju ove mjere je saradnja sa poslodavcima na poboljšanju i prilagođavanju vještina i znanja nezaposlenih, potrebama poslodavaca, kao i promocija cjeloživotnog učenja kao dobre prakse.

Provođenje ove mjere trajaće do aprila naredne godine, a podrazumijeva organizovanje sajma obrazovanja odraslih i zapošljavanja i tehničku podršku za samozapošljavanje finalnih korisnika projekta. Tehnička podrška podrazumijeva trening za izradu biznis plana, vođenje vlastitog biznisa, upoznavanje sa finansijskim propisima, kao i izradu tri marketing plana za tri najbolje biznis ideje.

Cilj navedenih aktivnosti je promocija cjeloživotnog učenja kao dobre prakse i njegove važnosti kroz organizovanje sajma obrazovanja odraslih i zapošljavanja i tehničke podrške krajnjim korisnicima projekta.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svg

Ovaj projekat finansira Evropska unija