Besplatna obuka za preduzetništvo

U sklopu realizacije projekta “Obrazovanjem do zapošljavanja” finansiranog od strane Evropske unije iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć IPA II 2014-2015 u sklopu programa “Civil Society Facility 2014 – 2015”, koji realizuje Centar za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS,  Doboj objavljuje se

 JAVNI POZIV

za besplatno pohađanje ciklusa treninga za preduzetništvo

 Ciklus treninga za preduzetništvo će biti realizovan kroz dva treninga: trening za izradu biznis planova i trening za vođenje sopstvenog biznisa. Oba treninga će trajati po 3 dana (ukupno 6 dana). Cilj ovog ciklusa treninga je da se obezbjedi tehnička podrška za samozapošljavanje krajnjih korisnika kroz pružanje osnovnih znanja i vještina neophodnih za pokretanje sopstvenog posla.

Cilj treninga za izradu biznis planova je da polaznici dobiju osnovna teorijska i praktična znanja za izradu biznis plana kao jednog od prvih koraka neophodnih prilikom pokretanja vlastitog biznisa. Po završetku ovog treninga, svaki polaznik bi trebao imati izrađen vlastiti biznis plan.

Ista grupa polaznika će pohađati i drugi trening za vođenje biznisa.

Cilj treninga za vođenje sopstvenog biznisa je da polaznici dobiju osnovna znanja i informacije koje su potrebne da bi registrovali i vodili svoj vlastiti biznis, a koje se odnose na lokalno zakonodavstvo i vođenje finansija.

Po završetku drugog treninga će biti odabrana tri najuspješnija polaznika kojim će u sklopu projekta biti urađeni i marketing planovi koje će odabrani polaznici moći primijeniti u svom daljem radu.

Odabrani polaznici (maksimalno 15) će imati obavezu da pohađaju oba treninga.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju nezaposlena lica sa područja grada Doboja.

Osobe koje su zainteresovane za pohađanje treninga moraju da popune prijavni obrazac koji se dobija u prostorijama Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS, ulica Nemanjina br. 6 – pasaž pokraj Konzuma.

Poziv ostaje otvoren do popune slobodnih mjesta. Na treninge će biti upisano maksimalno 15 polaznika.

Više informacija na e-mail: jelenam@europlus.ba ili na telefon 053/226-237.