Obuke za članove LST Doboj i Modriča

Doboj 11.11.2016. godine

U Doboju su u okviru projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji finansira Evropska unija, a provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“, održane obuke  za Lokalna savjetodavna tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje Doboja i Modriče, pod nazivom  “Priprema projektnih prijedloga prema EU procedurama“.

Trodnevne obuke sastojale su se od teorijskog  i praktičnog dijela, a sve sa ciljem savladavanja znanja koja se odnose na pisanje projekata.

Lokalna savjetodavna tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje čine predstavnici lokalnih zajednica, privrednog, obrazovnog i nevladinog sektora, te zavoda za zapošljavanje. Cilj je da se članovi ovih tijela  obuče i osposobe za  pisanje projekata, a kasnije i samostalno apliciranje projektima na pozive od strane fondova EU.

LST u Doboju i Modriči formirana su  2014. godine, kao dio projekta  „Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici“, koji je provodio Europlus  s ciljem unaprjeđenja obrazovanja odraslih kroz cjeloživotno učenje u tim lokalnim zajednicama.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.