Drugi sastanak Upravnog odbora projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“

Doboj, 31.01.2017

Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj je organizovao drugi sastanak Upravnog odbora projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“ koji finansira Evropska unija a sufinansiraju Opština Modriča i Grad Doboj. Sastanak je održan u Doboju a tema sastanka je bilo upoznavanje učesnika sa aktivnostima koje su realizovane u proteklih 5 mjeseci trajanja projekta i definisanje ključnih podataka u vezi predstojećih projektnih aktivnosti vezanih za realizaciju formalnih programa osposobljavanja za poznatog poslodavca.

Marko Radić, projekt menadžer, je učesnicima predstavio aktivnosti koje su realizovane nakon prvog sastanka Upravnog odbora (održanog 29.09.2016., u Modriči). Upoznao je učesnike sa aktivnostima vezanim za izradu Generalnog plana mjera na osnovu Sporazuma o saradnji, te održanim prvim ciklusom obuka za članove Lokalnih savjetodavnih tijela Doboj i Modriča. Marko je najavio da će drugi ciklus obuka biti održan u drugoj polovini februara. Učesnicima su tokom prvog dijela sastanka takođe predstavljeni prijedlozi Individualnih planova za realizaciju odabrane mjere iz Sporazuma o saradnji za Doboj, Modriču i Derventu koji će finansijski biti podržani kroz projekat.

Drugi dio sastanka je bio posvećen pripremnim aktivnostima za realizaciju formalnih obuka za osposobljavanje za poznatog poslodavca koje će biti realizovane u Doboju i Modriči. Usvojen je prijedlog Lokalnih savjetodavnih tijela Doboj i Modriča da se obuke realizuju za tekstilni sektor (Doboj) i obućarski sektor (Modriča). Posebna pažnja na sastanku je bila posvećena identifikaciji korisnika kako bi se ostvarili što bolji rezultati.

Sastanku su osim projektnog tima prisustvovali Aleksandar Petić iz Zavoda za obrazovanje odraslih RS uz čiju se saradnju projekat realizuje, predstavnici Grada Doboja i Opštine Modriča, te predstavnik Udruženja građana „Biosplus“ iz Dervente.

Treći sastanak je planiran za septembar 2018. godine, kada će biti predstavljeni svi projektni rezultati i zajedničke pripreme zaključaka i preporuka za budući rad.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.