Završen proces identifikacije polaznika obuke po programu osposobljavanja za šivača

U sklopu projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji finansira Evropska unija, a provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“, identifikovani su polaznici obuke za šivača, koji bi nakon obuke, trebalo da nađu posao u  privrednom sektoru Doboja.

Identifikacija korisnika, kao jedna od devet aktivnosti projekta,  provedena je u saradnji sa gradskom upravom Doboj, Zavodom za zapošljavanje RS i preduzećem „Premier“.

Izboru korisnika prethodio je javni poziv, koji je bio otvoren do početka juna. U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje održana je prezentacija projekta, a oglašavanje je vršeno putem Mjesnih zajednica, radija, te plakatiranjem. Prijavni obrazac za formalnu obuku za šivača popunjavan je u prostorijama Europlusa, a najbolji polaznici koji uspješno završe obuku, dobiće posao u preduzeću „Premier“.

Cilj projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, je poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija. Traje dvije godine, a  provodi se na području Doboja, Modriče i Dervente. Partner na projektu je Udruženje građana „BiosPLUS“ iz Dervente, a projekat se provodi u saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.