Završen proces identifikacije polaznika obuke po programu osposobljavanja za izradu gornjih dijelova obuće

U okviru projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji finansira Evropska unija, a provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“, identifikovani su korisnici obuke za izradu gornjih dijelova obuće za privredni sektor opštine Modriča.

Identifikacija korisnika je jedna od devet aktivnosti projekta, a provodena je u saradnji sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, Zavodom za zapošljavanje RS,  te preduzećem „Komo“ a.d., u kome će se i vršiti praktični dio obuke.

Izboru korisnika prethodio je javni poziv. Uz saglasnost nadležnih institucija, napravljen je prijavni obrazac, koji su zainteresovani, uz dodatne informacije, mogli da dobiju i popune u preduzeću „Komo“ a.d. i u Birou za zapošljavanje u Modriči.

Izabrani korisnici će da prođu obuku po javno važećem programu osposobljavanja za izradu gornjih dijelova obuće. Od ukupno 20 korisnika koji će proći kroz obuku, najbolji polaznici će biti zaposleni u preduzeću „Komo“ a.d..

Cilj projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, je poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija, jačanje kapaciteta za obrazovanje odraslih i njihovo zapošljavanje na lokalnom nivou. Traje  dvije godine, a  implementira se  na podrućju Doboja, Modriče i Dervente.

Partner na projektu je Udruženje građana „BiosPLUS“ iz Dervente, a projekat se provodi u saradnji sa Zavodom za  obrazovanje odraslih Republike Srpske.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.