Put za bolju budućnost je u znanju-birajmo pravi put!

Predstavnici Centra za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ su na dobojskoj trvđavi, 8. maja učestvovali na manifestaciji obiljažavanja Dana Evrope tokom koje su podjelili informativne sadržaje o Evropskoj uniji, te razgovarali sa srednjoškolcima i njihovim profesorima o značaju cjeloživotnog učenja, kao i o načinima kojim bi se moglo podsticati učenje i sticanje novih znanja i vještina po završetku redovnog školovanja.

Neki od prijedloga koje su dali građani su da je neophodno raditi na inicijativama da se uvede što je moguće više praktične nastave u procese formalnog obrazovanja, na motivisanju učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola da nastave školovanje u strukama za kojim postoji povećana potreba na tržištu rada, zatim organizovati  kurseve stranih jezika i informatičke pismenosti za sve starosne skupine u skladu sa potrebama pojedinaca, te organizovati obuke za deficitarna zanimanja za kojima postoji povećana potreba na tržištu radne snage.

Na taj način je promovisano cjeloživotno učenje, što je jedan od ciljeva info kampanje u sklopu projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji sa oko 230 000 evra finansira Evropska unija, a provodi „Europlus“.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svgOvaj projekat finansira Evropska unija