Učenje za treću životnu dob

Satovi, tacne, podmetači, kutije različitog oblika, urađeni u dekupaž tehnici, izloženi su na Trgu dr Milana Jelića u Modriči povodom Dana Evrope. Izložbu, „Učenje za treću životnu dob“, čiji su autori jedanaest korisnica Centra za zdravo starenje iz Modriče, organizovao je Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj, u saradnji sa Centrom za zdravo starenje i Opštinom Modriča. Izložba je dio info kampanje o cjeloživotnom učenju projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji sa oko 230.000 evra finansira Evropska unija. Cilj je promocija važnosti cjeloživotnog učenja za sve generacije.

„Organizovali smo izložbu rukotvorina. Ponuda je zaista interesantna. Tu se nalaze radovi koji su nastali u toku radionica održanih krajem aprila, ali i drugi radovi korisnica Centra za zdravo starenje u Modriči“, izjavila je Dijana Đurđević, voditeljica projektnog tima Centra za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj.

Izloženi radovi nastali su tokom dvije cjelodnevne radionice „Primjena dekupaž tehnike“. Za korisnice modričkog Centra za zdravo starenje držala ih je trenerica Marina Simić iz Doboja.

 „Ovo je pozitivno iskustvo jer u budućnosti planiramo da se bavimo izradom ovih predmeta koji bi bili prodajnog karaktera i da na taj način Centar ima sopstveni izvor prihoda“, izjavila je Svjetlana Gajić, voditeljica Centra za zdravo starenje u Modriči.

U proteklom periodu kao dio info kampanje o cjeloživotnom učenju, projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, u Modriči su realizovane različite aktivnosti. Povodom Evropskog dana jezika organizovan je „Jezički kafić“ u kojem su učestvovala djeca, a povodom obilježavanja Sedmice cjeloživotnog učenja upriličene su „Berba priča“ za djecu i „Berba knjiga“ za odrasle.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

150px-European_flag,_upside_down.svgOvaj projekat finansira Evropska unija