Završni sastanak Upravnog odbora projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“

Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ iz Doboja je organizovao treći  sastanak Upravnog odbora projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“,  koji sa oko 230. 000 evra finansira Evropska unija. Sastanak je održan u Modriči, a na njemu su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta koji se realizuje od 27. avgusta 2016. godine.

Jelena Mišić, projekt menadžer, je predstavljajući urađeno učesnicima, navela da je samo u okviru info kampanje, jedne od devet aktivnosti projekta, organizovano deset događaja na kojima je učestvovalo više od 500 učesnika.

„Tokom projekta je realizovana info kampanja o cjeloživotnom učenju, organizovan ciklus obuka za članove Lokalnih savjetodavnih tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje, sprovedene različite formalne i neformalne obuke za krajnje korisnike, te brojne aktivnosti koje se odnose na aktivizam lica sa invaliditetom“, kazala je Mišićeva.

Govoreći o projektu Dijana Đurđević, voditeljica projektnog tima, istakla je izazove i poteškoće na koje su nailazili tokom trajanja projekta, te navela 4 ključne tačke projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“. „To su informisanje o važnosti cjeloživotnog učenja, jačanje kapaciteta Lokalnih savjetodavnih tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje, jačanje sektorske mreže, te  uvezivanje privrednog, sektora rada i zapošljavanja i obrazovanog sektora“, rekla je Đurđevićeva.

Sastanku su, osim projektnog tima, prisustvovali Aleksandar Petić iz Zavoda za obrazovanje odraslih RS uz čiju se saradnju projekat realizuje, predstavnici Grada Doboja i Opštine Modriča, Razvojne agencije Modriča, te predstavnik Udruženja građana „Biosplus“ iz Dervente i Zavoda  za zapošljavanje Republike Srpske Filijala Doboj. Svi su konstatovali da je posmatrajući i rezultate i aktivnosti mnogo urađeno tokom dvogodišnje realizacije projekta, te da je neophodan nastavak saradnje i primjena naučenih lekcija.

Projekat „Obrazovanjem do zapošljavanja“ se završava 26. septembra ove godine.

„Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije“.

150px-European_flag,_upside_down.svgOvaj projekat finansira Evropska unija